dimarts, 10 de gener del 2017

RA? Et sona?

"SUPERMAN", realitat o ficció?

La Realitat Augmentada porta ja més de dues dècades en experimentació en àmbits acadèmics, acreditant que aquesta tecnologia, relativament emergent, constitueix una eina valuosa per optimitzar aprenentatges, acostar-se de manera més significativa a la realitat i generant motivació en l'alumnat . L'aprenentatge es genera de manera inconscient, amena i divertida, acostant l'estudiant a situacions on es vinculen els continguts acadèmics i la seua aplicació a la realitat, a la quotidianitat, en definitiva al que, com a ciutadans, s'enfrontaran en el dia a dia . Aquest és un dels grans reptes de l'educació del segle XXI . Els aprenents del nou mil·lenni ( new millenium learners, en el seu origen anglès ) "no només necessiten que el que aprenguen siga rellevant , sinó que siga real, que tinga una aplicació fora de l'escola i que puga ser emprat de manera immediata en situacions reals " ( Marc Prensky ).

Què és la Realitat Augmentada?
La Realitat Augmentada (RA) és el terme que s'utilitza per definir una visió directa o indirecta d'un entorn físic del món real, els elements es combinen amb elements virtuals per a la creació d'una realitat mixta a temps real. Consisteix en un conjunt de dispositius que afegeixen informació virtual a la informació física ja existent. A diferència de la realitat virtual, la RA no substitueix la realitat física, sinó que superposa dades a la realitat. En altres paraules, la RA és tota aquella informació virtual que s'associa a un element de la la vida real, accessible a través de dispositius tecnològics i d'aplicacions específiques que descodifiquen aquesta informació. Els dispositius van des d'un ordinador amb càmera web, a un smartphone, una tauleta digital, una consola i altres. 

Requeriments tècnics:
En realitat, per molt complicat que semble al principi, actualment la RA no necessita complexos i costosos aparells per gaudir de les seues extraordinàries possibilitats. Només cal qualsevol dispositiu que integre una càmera per captar imatges, un processador amb capacitat per modificar el senyal de vídeo i d'una pantalla on visualitzar la imatge real, combinada amb el contingut digital. Tot això amanit, lògicament, amb uns programes específics per RA. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada