diumenge, 8 de gener del 2017

L'art més enllà del paper: CREATIVITAT.

LA IMPRESSIÓ 3D 

Estem acostumats a l'art bidimensional, sobre una superfície: pintar sobre un paper, per exemple. Les impressores 3D van un pas més enllà i permeten, d'una forma senzilla, crear models tridimensionals. Posar les nostres idees en un disseny digital, realitzat en certes eines específiques a través d'un ordinador, promovent no solament la creativitat sinó també la intel·ligència espacial.

Utilitzar una impressora 3D no és un treball manual – com sí pot ser la pintura o l'escultura – però sí millora altres aptituds dels xavals. Com sempre quanta més llibertat els donem, major serà la creativitat que promourem en ells, i de pas milloraran el seu ús d'un ordinador i de les eines que plantegem.


No solament crear, també dissenyar: resolent problemes
Podem donar aqueixa llibertat per a crear el que vulguen, i per tant promoure la creativitat. O també podem plantejar reptes que hauran de solucionar amb la creació de peces amb la impressora 3D: Puzles que es resolen creant la peça ‘clau’ (hauran de dissenyar-la, imprimir-la i provar-la per a avançar a la següent fase), o treball col·laboratiu en els quals cada estudiant creu una peça que després, juntament amb les d'altres membres de l'equip, forme un conjunt més elaborat.


I quin programa podem utilitzar per a aprendre a modelar en 3D?
Doncs bé, hi ha programes gratuïts de disseny 3D per a NO iniciats com Tinkercad que permeten que un alumne sense cap idea d’informàtica o disseny 3D estiga creant peces en 10 minuts.(https://www.tinkercad.com/learn/)

Tutorial TINKERCAD

Esteu preparats? Posar-vos les "ulleres 3D" i anem a veure de què va aquesta pel·lícula.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada