diumenge, 15 de gener del 2017

JOC D'OMBRES

Després de veure aquest vídeo, molt curt, de com es trasllada un objecte qualsevol en volumen o 3 dimensions al pla, farem el mateix a clase amb el JOC D'OMBRES.

Per això, per parelles, i amb l'ajuda de:
1.- Un objecte de casa xicotet i senzill
2.- Una llanterna
3.- Una caixa de sabates blanca i buida
4.- Material per a dibuixar (llapís, goma d'esborrar...)


practicarem les projeccions de les ombres del objecte (la tassa) a les parets de la caixa.

Després el alumnes hauran de representar al paper aqueixes ombres i aquests dibuixos seran les VISTES PRINCIPALS del objecte triat: Alçat, planta i perfil.

A continuació us mostre un exemple d'un treball d'un alumne de primer d'ESO. Els vaig demanar un treball més complex que el realitzat amb el joc d'ombres i aquest és un dels resultats:

CONCLUSIÓ DEL JOC:

L’alçat és la vista que mostra la cara lateral més important d’un objecte i representa, normalment, com es veu pel seu costat més llarg. La vista d’alçat també s’anomena principal i és la que ens ha de proporcionar una idea més clara de la forma de l’objecte. Per a obtenir la vista d’alçat o principal cal dibuixar allò que veiem quan mirem l’objecte de front, per la cara que ens sembla més important. L’alçat és la primera vista que es dibuixa, i es col·loca com a centre del dibuix. Aquesta vista ens ha de servir de referència per a la col·locació de les altres. Les vistes d’alçat i de perfil (dret o esquerre) han de tenir la mateixa altura i les seves parts corresponents també.

La vista en planta o superior és la que mostra la cara superior de l’objecte tal com es veu mirant-lo per damunt, a vista d’ocell. Per a obtenir la vista de planta o superior cal dibuixar allò que veiem en observar l’objecte per la part de sobre, prenent com a referència la vista d’alçat. La planta es col·loca sota l’alçat. Les vistes d’alçat i de planta han de tenir la mateixa amplada i els seus elements corresponents també.

La vista de perfil és la que mostra la cara lateral més estreta de l’objecte. Per a obtenir la vista de perfil cal dibuixar allò que veiem en observar l’objecte per un dels seus costats més estrets, prenent com a referència la vista d’alçat.El perfil es col·loca a l'esquerra de l'alçat quan dibuixem el costat dret de l'objecte; en canvi, quan en dibuixem el costat esquerre el col·loquem a la dreta de l'alçat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada